- נקע בקרסול נקע של הקרסול הינה הפגיעה השכיחה ביותר בקרב אנשים העוסקים בפעילות ספורטיבית. פירושו של נקע SPRAIN הוא פגיעה ברצועות. רצועות הינן המבנים המחברים בין העצמות. בעת חבלה, חלה מתיחה חזקה של הרצועות סביב הקרסול. מתיחה זו מביאה לפגיעה במבנה הרצועות – ולמעשה לקרע שלהן העלול להיות בדרגות חומרה שונות. ברובם המכריע של המקרים מדובר בחבלה עם הטייה פנימית של הקרסול ולכן למתיחה של הרצועות בצדו החיצוני של הקרסול. הנפגע יסבול בד"כ מכאב ואף נפיחות ובהמשך סימני שטף דם בצידו החיצוני של הקרסול. הטיפול הראשוני המומלץ הינו קירור הקרסול, הרמת הגפה וחבישה מעט לוחצת. בהמשך רצויה בדיקת רופא אורטופד להגדרת חומרת הפגיעה והטווית תכנית טיפול. הטיפול עשוי לכלול מנוחה, טיפול פיסיותרפי, שימוש במקבע קרסול והגבלת פעילות מסכנת לקרסול לתקופת החלמת הרצועות הפגועות. לעיתים – בעיקר במקרים בהם לא הושלם הטיפול או קיים רפיון הרצועות מסיבות אחרות – עלול להתקיים מצב של נקיעות חוזרות המצביע על אי יציבות של הקרסול. מצב שה דורש התייחסות טיפולית שונה מנקע חריף.
- " פגיעה במשטח המפרקי ובסחוס בקרסול ( OSTEOCHONDRITIS DISSECANCE )- מדובר במצב בו קיימת פגיעה בשלמות המשטח המפרקי המצפה את עצמות הקרסול. מפרק הקרסול בנוי מקצותיהן של שתי עצמות השוק היוצרות מעין "מזלג" בתוכו נעה עצם הטאלוס. שטח פני העצמות המרכיבות את המפרק בנוי משכבת סחוס המקנה תנועה חלקה ומידה מסוימת של יכולת ספיגת עומסים וזעזועים. משמעות הפגיעה הנקראת OSTEOCHONDRITIS DISSECANCE הינה פגיעה מקומית במשטח המפרקי באזור מוגבל. הפגיעה הינה של העצם התת סחוסית ושל הסחוס המחובר אליה. המצב עלול לקרות בעקבות חבלת קרסול אך קורה לעיתים ללא קשר לחבלה. דרגת הפגיעה המפרקית עשויה להיות בחומרה קלה, בה חל רק מצב של התרככות של הסחוס הפגוע או פגיעה יותר קשה בה חלה לעיתים תזוזה ואף התנתקות של החלק הסחוסי ממקומו עד הפיכתו לגוף חופשי תוך מפרקי. הנפגע יסבול בד"כ מכאב שלעיתים ילווה בתחושות של משהו לא סדיר במפרק ומאירועי נפיחות של הקרסול. הטיפול יקבע לאחר הדמיה שעשויה לכלול צילומי רנטגן, בדיקת CT ולעיתים צורך בהדמיה נוספת כמו מיפוי או בדיקת MRI. התכנית הטיפולית תקבע על פי גיל ופעילות המטופל ודרגת ומיקום הפגיעה במשטח המפרקי.
- אי יציבות הקרסול – מדובר במצב בו רצועות הקרסול, שיעודן הינו שמירה על היחס התקין בין העצמות המרכיבות את המפרק,אינן מתוחות ולכן לא מעניקות יציבות למפרק. כתוצאה חלים אירועי נקיעה חוזרת של המפרק כאשר כל אירוע גורם לכאב, נפיחות וכן לפגיעה נוספת ברצועות הפגועות מלכתחילה. הסיבות לקיום המצב עלולות להיות תוצאה של חבלת קרסול ראשונית שהותירה פגיעה משמעותית בתפקוד הרצועות. מצבים אחרים העלולים להביא לנקיעות חוזרות הינם גמישות יתר של הרצועות או תנועה לא תקינה בין עצמות כף הרגל שסביב מפרק הקרסול. הטיפול באי יציבות של הקרסול עשוי לשלב טיפול פיסיותרפי עם שימוש בעזרם מייצבים חיצוניים. בחלק מהמקרים, בשל אי הצלחה להגיע ליציבות הקרסול יש צורך לבצע ניתוח לייצובו.
.